Vești bune pentru români! O nouă gratuitate intră în vigoare de săptămâna viitoare! Ce a anunțat Guvernul

Premierul Florin Cîţu a anunțat, la finalul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria, un nou beneficiul financiar pentru elevi.

O nouă Hotărâre de Guvern care urmează să intre curând în vigoare va aduce beneficii financiare pentru o anumită categorie de români. Măsura vizează decontarea transportului pentru elevii care sunt din alte localităţi şi care au de parcurs foarte mult până la şcoală.

Vestea momentului pentru elevi. Ce decizie a luat Guvernul
Elevii care merg la şcoală în alte localităţi vor avea parte de noi beneficii. Ei pot obţine mai repede decontarea transportului pentru a ajunge la şcoală, potrivit unei Hotărâri care urmează să fie aprobată de Guvernul.

“Aceste decontări se vor face. E la unul dintre ministere la avizare.

Nu ştiu dacă la transporturi sau la finanțe. Era în procedura de avizare. Va fi aprobată săptămâna viitoare imediat cum va ieși din procedura de avizare.
Ea va fi aprobată cel mai curând, sper să fie săptămâna viitoare. O aşteptam astăzi, nu au fost date avizele”, a menționat Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria.

S-au deblocat banii şi pentru mineri
Premierul Florin Cîţu a făcut un al doile anunț de mare interes la finalul şedinţei Executivului de la Palatul Victoria, și anume Guvernul a aprobat prelungirea cu o lună a plăţilor pentru minerii din Valea Jiului.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am avut mai multe acte normative importante, am aprobat, bineînţeles, prelungirea sau printr-un act normativ am pus la dispoziţie sumele pentru a mai plăti

o lună în plus minerii din Valea Jiului”, a afirmat Florin Cîţu, conform capital.ro.
“Minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acele tichete suplimentare și alte sporuri care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă.

Pentru că este o companie în insolvență, a trebuit să facem o hotărâre de guvern separată și să găsim o sursă. S-a aprobat. O să fie publicată în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la minerii din Valea Jiului- 11 milioane de lei.

Tot ce a fost cerut a fost completat. Nu există niciun fel de diferență între suma pe care o au justificată și hotărârea de guvern.
Sunt sumele suplimentare. Ceea ce nu au primit anul trecut minerii”, a explicat Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *