Veste neașteptată pentru români! Prețul gazelor crește cu 25%. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Vești proaste pentru români, de anul acesta prețul gazelor crește cu 20-25%, după cum a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Prețul gazelor se majorează
Lovitură pentru milioane de români, prețul gazelor se majorează în acest an. Ministrul Energiei a precizat că făcând o comparație între 2021 și 2020, că indiferent dacă vorbim de gaze sau energie electrică, trebuie să luăm în considerare că vorbim

despre un an 2020 care a fost în pandemie, iar consumul a fost scăzut. Prețul mic se datorează faptului că cererea a fost mică, în schimb nu putem spune același lucru și despre 2021. Astfel, Virgil Popescu a anuțat o scumpire a gazului de la 1 iulie.

”Prețul gazului la 1 iulie cred că ajunge ca cel din 2019. A fost un preț reglementat prost atunci, prin acea ordonanță 114, în care producătorii români de gaze naturale pierdeau.

Cererea de gaze iar a crescut, la fel și cea de electricitate. Am auzit de tarife scumpite de până 15-16% până la sfârșitul anului, de prețuri de până la 20-25%. După mine nu ar trebui să existe scumpiri. E un fenomen ciudat în această vară: prețul gazului nu a scăzut față de cum ar fi normal, ba din contră. Eu nu pot să spun că 20% e rezonabil.”, a precizat ministrul Energiei.

Ministrul Energiei a mai spus că prețurile sunt speculative și este cazul ca toate instituțiile să intervină pentru a se lua o decizie și să se uite foarte atent la aceste scumpiri de la 1 iulie.

Consumatorii vulnerabili vor primi ajutor din partea statului
Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind consumatorul vulnerabil de energie inițiat de Guvern. Ajutorul, prevăzut, prin propunerea legislativă, este acordat prin compensare în suma fixă a cheltuielilor pentru încălzire, dar nu mai puțin de 10% din valoarea de referință, care, în funcție de sistemul de încălzire utilizat este de 250 lei pe lună pentru gaze naturale, de 500 lei pe lună pentru energie electrică şi de 160 lei pe lună pentru combustibili solizi sau petrolieri.

Pentru energia termică, această valoare de referinţă va fi stabilită lunar în limita consumului mediu şi în funcţie de preţul local al energiei termice facturate populaţiei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *