Daciana Sârbu despre cum a ajuns să adopte un copil. Detalii emoționante din familia lui Victor Ponta

Daciana Sârbu a vorbit, pentru prima dată, public, despre fiica adoptată și despre cum a ajuns cu soțul ei Victor Ponta, la concluzia că trebuie să-și mărească familia. Ponta a fost cel care a dat vestea cea mare, în cadrul emisiunii lui Denise Rifai, de la Kanal D, dar acum Daciana a povestit, pe larg, cum au decis să adopte un copil.

Daciana Sârbu și Victor Ponta au adoptat-o pe Maria

Invitată în podcastul lui Mihai Morar, Daciana Sârbu a vorbit despre adopția Mariei, copila pe care ea și Victor Ponta au înfiat-o anul trecut. Daciana a spus că nu vrea să vorbească despre ce i s-a întâmplat copilei până să ajungă în familia lor și despre povestea ei de viață, dar a povestit despre cum trăiește Maria acum.

Copila are acum șase ani și este de un an în familia Ponta. Daciana a declarat că fata a ajuns în sânul familiei ei la momentul potrivit. Decizia de a adopta a fost luată de către soții Ponta, împreună cu copiii: Irina și Andrei.

Eram pregătiți pentru orice fel de copil. Nu ne-am dorit un perfect, sau o situație ideală. Ne-am dorit să putem să oferim iubire, pentru că avem de oferit. Nu am considerat că o situație dificilă ar fi fost imposibil de dus pentru noi ca familie, a spus Daciana Sârbu.

Cum au primit-o pe Maria copiii familiei Ponta

Daciana spune că fiica ei Irina și-a dorit foarte mult o soră și a fost fericită când Maria a intrat în familia lor. Andrei, băiatul cel mare al lui Victor Ponta s-a oferit din start să-i cedeze fetei camera lui.

Soția lui Victor Ponta a spus că este nevoie de multă iubire și multă atenție. Trebuie să fii tu bine și să ai în jurul tău oameni care să te sprijine, și apoi poți să muți munții. Împreună cu familia a luat decizia de a adopta și a mers pe drumul acesta până la capăt.

Noi nu am avut criterii. Noi nu am făcut cererea prin care alegeam tipul de copil. Ne-am dorit să fie fată și atât, și ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili, a spus Daciana.

Daciana Sârbu a spus că lista cu copii greu adoptabili este foarte mare și sunt mulți copii de acolo care nu vor fi adoptați niciodată.

Când am văzut-o pe Maria mi s-a părut că seamănă cu Victor. Îi râdea toată față. Am zis că nu vreau să vedem pe altcineva. Era un chip care radia bucurie. Maria e cel mai vesel copil, a declarat Daciana Sârbu.

Daciana și Victor Ponta mai au doi copii: Irina care are 12 ani și Andrei care are 17 (din căsnicia lui Victor cu Roxana Ponta).

Daciana a ținut să spună că procesul adopției nu este deloc ușor și că, fiind vorba despre un copil la mijloc, nici nu ar trebui să fie ușor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *