Ce trebuie să faci dacă întâmpini reacții adverse după vaccinarea anti-COVID? Care sunt cele mai frecvente efecte secundare

Efectele secundare apărute după vaccinarea anti-COVID pot fi combătute atât medicamentos cât și prin medicină populară

Toate vaccinurile împotriva coronavirusului utilizate în această perioadă pot provoca reacții adverse. Acestea variază de la persoană la persoană, însă unele persoane pot avea reacții adverse ușoare sau nu, în timp ce altele se pot simți rău după ce au fost vaccinate.

Iată ce trebuie făcut atunci când întâmpinați efecte secundare ale vaccinării.

În prezent, oamenii de știință au propus 15 vaccinuri împotriva COVID-19. Ca orice alt vaccin, acesta poate avea efecte secundare, în funcție de persoana care primește vaccinul.

Cele mai frecvente efecte secundare sunt oboseala, febra, cefaleea, durerile musculare, frisoane, amețeli, diaree și durere la locul vaccinului.

În acest caz, „Medical News Today” enumeră măsurile pe care le puteți lua pentru a elimina boala după vaccinare.

Toată lumea este îngrijorată de posibilele efecte secundare ale vaccinurilor și vrea să știe dacă trebuie să ia anumite medicamente fără prescripție medicală înainte de vaccinare într-un fel, pentru a evita îmbolnăvirea.

Medicii de la Centrul pentru Control și Prevenire a Bolilor (CDC) recomandă persoanelor care urmează să fie vaccinate să nu ia nicio pastilă înainte de vaccinare.

Au spus că cel mai bine este să așteptați reacțiile adverse și apoi să le tratați separat. Cu toate acestea, este important să mergeți la farmacie pentru a afla ce medicamente fără rețetă sunt cu adevărat utile în această situație.

Cum tratezi simptomele de după vaccinare anti-COVID fără medicamente
Există, de asemenea, persoane care sunt reticente în a solicita tratament medical. Cei care au dureri în mâini după vaccinare ar trebui să facă tot posibilul pentru a mișca brațele pentru a evita durerea pe termen lung. Cei cu umflături în locul vaccinului pot aplica comprese reci.

Dacă aveți febră, asigurați-vă că beți multă apă pentru a evita deshidratarea. În plus, pentru a preveni supraîncălzirea, este recomandat să purtați haine ușoare. Cei care au fost vaccinați cu Moderna pot avea acest simptom Persoanele care primesc prima doză de vaccin Moderna pot avea un efect negativ asupra zonei vaccinate.

Pot prezenta iritații roșii și pot apărea la 7 zile după prima doză de vaccin, potrivit capital.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *