Aripi frânte la doar 19 ani. Zi de doliu în lumea sportului

Este zi de doliu în lumea sportului internațional. A murit Jason Dupasquier care avea doar 19 ani. Tânărul a fost implicat într-un accident cumplit în cadrul unei competiții care a avut loc sâmbătă.

A murit Jason Dupasquier
Jason Dupasquier era pilot de curse și a fost implicat într-un accident în timpul unei competiții de Moto3, în Italia. Tânărul elvețian a căzut spre finalul calificării probelor de Moto 3 din cadrul Marelui Premiu al Italiei.

A primit îngrijiri medicale la fața locului, după care a fost transportat cu un eclicopter la un spital din Florența.

Avea multiple traumatisme și se afla în stare gravă. Medicii au făcut tot posibilul pentru a-l stabiliza și a-l salva, dar în cursul zilei de duminică, 30 mai 2021, a survenit decesul.

Jason Dupasquier avea doar 19 ani.

În ciuda eforturilor echipei medicale a circuitului şi a tuturor celor care au avut apoi grijă de pilotul elveţian, spitalul (n.r. – Careggi, din Florenţa, unde fusese transportat) a anunţat că Dupasquier a decedat din păcate, din cauza rănilor sale, a declarat promotorul.

Carieră impresionantă la doar 19 ani
Dupasquier era fiul motociclistului Phillipe Dupasquier. Vorbea franceză, engleză și germană. Și-a început cariera în Supermoto și a fost campion național elvețian de mai multe ori. Apoi a trecut cu succes la curse de circuit, revendicând coroana ADAC NEC Championship Moto3 în 2016, înainte de a trece apoi la Campionatul Mondial de juniori pentru 2017.

Adolescentul elvețian a făcut progrese constante pe tot parcursul anului 2017 și a fost gata să debuteze în Red Bull Rookies Cup în 2018, înainte de a-și rupe femurul stâng în runda a doua a Campionatului Mondial Junior Moto3.

A ratat întreaga campanie a Cupei Rookies 2018, dar s-a întors mai puternic ca niciodată în 2019. A terminat Campionatul Mondial FIM Junior Moto3 din 2019 în a opta generală datorită celui mai bun rezultat al patrulea la Jerez.

Condiția sa puternică din a doua jumătate a anului 2019 i-a adus, pe bună dreptate, trecerea la Campionatul Mondial din 2020, când pilotul elvețian a debutat cu echipa PrüstelGP.

Aripile lui s-au frânt în 2021 în condițiile în care, în timpul antrenamentelor, era printre primii cinci sportivi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *